Tatuering historia

Tatueringar är mer än ett tillfälligt mode. Det att pryda kroppen med tatueringar har hört av mänskliga kulturen sedan stenalderen.

Tatueringar är kultur

Tatueringar har varit en del av den eurasiska kultur ända sedan tidig stenalder. Och arkeologer har hittat mummies från 200 f.Kr. med stora tatueringar över hela kroppen.

The Native American Indians har långa traditioner av tatueringar. Urbefolkninger hela världen tycks ha haft denna vana att tatuera sig från tusentals år tillbaka, med undantag av några få grupper, såsom Eskimoer och samiska. Urbefolkningen i Nya Zeland har vilja tatuera stora delar av kroppen och ansiktet.

Dessutom anser man att de japanska tatueringar har funnits i flera tusentals år tillbaka. Med andra ord, den långa tradition av tatueringar i mänsklighetens historia.

Metoderna har varierat. En primitiv metod att göra detta var att skapa öppna sår på kroppen, bara att lägga askan i såren. Vid något tillfälle var det återvunna ibruk nålar för att förbättra precisionen med utformningen av tatuering. Med nuvarande metoder är det mycket mindre smärta i samband med att tatuera sig, men fortfarande är det långt ifrån smärtfritt.

Idag, tatueringar har blivit vanligare i västvärlden. Tatueringar har godtagits i vårt moderna samhälle. Det är inte längre bara kriminella, rockere och outsidere som använder tatueringar i vårt industrialiserade samhälle.

Idag kan vi se tatueringar på den framgångsrika kändisar och affärsmän, liksom för mannen på gatan, hello-dama på tv, politimannen och i företaget.

Under 1970 - och 1980-talet fanns det kanske lite mer suspekt med tatueringar, men idag verkar det som de flesta människor, även här i Kanada, vet hur man uppskattar en av mänsklighetens äldsta traditioner.
Delta i en urgammel tradition, du också!!

Att ha en originell tatuering på 1-2-3:

  • Hitta et tatueringsdesign. Använd INTE permen di hittar hos din tatuerare - du väler du samma tatuering så många andra har gjort före dig. Vi rekommenderar att du hittar dina tattoo design här. Här hittar du tusentals ursprungliga design.
  • Skriv ut på skrivare mönstret du gillar bäst.
  • Hitta en bra tatuerare. Använd vårt sortiment så du är säker på en erkänd tatuerar som kan sitt yrke. Be gärna om referenser när du är på tatueraren.
  • Ta med utformningen til tatueraren säga exakt hur den ska vara. Var specifik om hur den ska placeras och dimensioner man bör ha. Om du inte vet, eller kommer att ha tips kan du tatueraren komma med goda idéer.
tattoo

(TG rekommenderar)

Hitta tattoo
Hitta din tatuering här!

Tatuering galleri
Hitta bilder på världsberömda kändisar och mer!

Gör det ont?
Är det en smärta att tatuera sig?

tattoo

(TG rekommenderar)

Förstasidan  |  Om TatueringsGuiden.com  |   Vilkor  |   Kontakta oss  |  

© 2018 TatueringsGuiden.com - Stockholm, Sverige